Ki a szabadba programjaink

Ki a szabadba 1

A Mátra lejtőin élvezhető túra járgánya a mountaincart, amely hazájában, Svájcban igen nagy népszerűségnek örvend. A mountaincart egy mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassunk függetlenül attól, hogy épp van- e hó, vagy nincs. Az ergonomikus üléskialakításnak köszönhetően a vezető kizárólag a sebesség élvezetére koncentrálva irányíthatja a járgányt. A kiváló minőségű egyedi tervezésű ultrabiztonságos és élvezetes „fun” még Európában is egyedülálló. A fékek nem egyszerre működnek, hanem külön a bal és külön a jobb oldalit is tudjuk használni, ezért a trükkök és farolások tárháza kifogyhatatlan variációs lehetőségeket tartogat számunkra a vadonban.

Ki a szabadba 2

A HSB több mint 10 éve fejleszti Magyarország leghosszabb DH pályáját és az azon használt eszközöket. Az egyedülálló pálya a Kékestetőről indul és Mátrafüredre, közvetlenül a bázisra érkezik. A pálya 7 km hosszú, 700 m szintkülönbségű és immáron 6 féle eszközzel lehet hasítani rajta. A Gravity rollert az elmúlt évtized tapasztalata alapján fejlesztettük ki. Bizton állíthatjuk, hogy a 3 éves fejlesztés és tesztelés eredménye a DH pályák új limuzinja: a Gravity roller. A speciális összteleszkópos üléssel rendelkező, állva és ülve is használható rendkívül stabil és erős, ugyanakkor az alumínium váz révén könnyű szerkezetű, bitangerős fékekkel felszerelt, szinte fotelélményt nyújtó, felettébb biztonságos száguldást lehetővé tévő eszköz azok számára is kiváló, akik most ismerkednek high-tech eszköztárunkkal. A Gravity roller élménydús túrát okoz azoknak is, akik már szinte mindent kipróbáltak. A csapatot buszokkal visszük fel a csúcsra, ahol alapos oktatás után, védőfelszerelésekben túravezetők hozzák le a résztvevőket az életre szóló kalandtúra során.

Ki a szabadba 3

Ausztria és Szlovénia után Magyarországon is kedveltté vált a rollerek új generációja, a hegyitúrák egyedülálló lehetősége, a monsterroller.
A monsterrollert a hagyományos rollerektől leginkább az erős hátsó és első fék, illetve a nagy ballonos kerék különbözteti meg. Főképp lejtőkön, lankás vidéken használatosak.
A Mátrában és Normafán is igényelhető túrák során egy ilyen járgány nem csak remek szórakozást jelent, de végrehajtandó feladatokban könnyű kezelhetősége miatt a segítségünkre is van.

Ki a szabadba 4

Ausztria és Szlovénia után Magyarországon is kedveltté vált a rollerek új generációja, a hegyitúrák egyedülálló lehetősége, a monsterroller.
A monsterrollert a hagyományos rollerektől leginkább az erős hátsó és első fék, illetve a nagy ballonos kerék különbözteti meg. Főképp lejtőkön, lankás vidéken használatosak.
A Mátrában és Normafán is igényelhető túrák során egy ilyen járgány nem csak remek szórakozást jelent, de végrehajtandó feladatokban könnyű kezelhetősége miatt a segítségünkre is van.

Ki a szabadba 5

A downhill pályánkon a legnagyobb flash az idei esztendőre! A monsterrollerhez hasonló új „fun” az igazi új évi csúcsmodell.
Teleszkópos, üléses, és hajtani is lehet. Az akadály immár a múlté. A monsterbike nem csak a méretével követeli meg a kijáró tiszteletet.
Minden résztvevő, aki a nyergébe pattan, számoljon vele, hogy innentől kezdve követőkre számíthat.
A középpontban lenni jó, a monsterbike az önbizalom potenciális növelője, a terepviszonyoktól független óriás, aki a hátán visz minket a siker kapujába. A belépés már csak rajtunk múlik.

Ki a szabadba 6

Ha úgy gondolod, hogy a háromkerekű mega roller „kicsiknek” való, pattanj nyeregbe és zizegj, mint a nagy-vagányok, le a lejtőn, vagy tekerj erőből, ha a terep úgy hozza! Itt sem az idő, hanem a kitartás számít. Az erdő belsejébe kisbusszal szállítjuk a csapattagokat Magyarország leghosszabb ösvénypályájához. A hegyi kerékpárok Budapesten is zúgnak – Normafa lejtőin is tombolhat az adrenalin!

Ki a szabadba 7

Fizikai felkészültség és komolyabb kerékpáros múlt nélküli élménykerékpározás a hegyen?
Igen, van ilyen!
Túráinkat azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének hegynek felfelé menet leszállni a bringáról, nehezen levegőhöz jutni, és csak izzadni, küszködni, megszakadni…
Ausztriában az utóbbi év legnagyobb slágere az elektromos rásegítő-motoros kerékpár. A Gepida cég legújabb csúcskategóriájú elektromos kerékpárjaival meghatározott útvonal mentén ügyességi feladatok végrehajtás a cél.

Ki a szabadba 8

Ez a formabontóan új, elektromos roller kiváló sport- és közlekedési eszköz. Használhatjuk úton, járdán, terepen, valamint rövid és hosszú utak megtételére egyaránt. A robosztus kivitelű, de igen könnyen kezelhető, környezetbarát roller egy töltéssel akár 20-30 km távolságra is használható és 30 -35 km/h sebesség elérésére is képes. A rollerek kora csak most jön el, az új járgány ötvözi a klasszikus érzést és a technikai újítások nyújtotta biztonságot. A rollerek kora csak most jön el, az új járgány ötvözi a klasszikus érzést és a technikai újítások nyújtotta biztonságot.

Ki a szabadba 9

Mátrafüredről a Farkasmályi Pincesorig száguld a mezőny. Gasztronómia és haladás. Az italok tradicionális és újító változatai, a kóstolás, a vendéglátás élménye. Vérmérséklethez és választott italhoz illő programok. Az utazás során tetszés szerint csinos lányok által csapolt sör, illetve mátrai fröccskülönlegességek ízlelhetők. A partyhangulatról a soha meg nem unható rock’n’roll DJ sofőr gondoskodik.

Ki a szabadba 10

A filmekben látható motoros bandák amellett, hogy néha félelmetesnek tűnnek, mindig irigylésre méltóak csapatszellemük, összetartó erejük miatt. Nem kell ahhoz szegecselt bőrkabátot és halálfejes szájkendőt viselni, hogy egy ehhez hasonló érzést átéljünk. Elég, ha mindannyian robogóra ülünk, és együtt hasítunk akár céltalanul – ahogy sokszor a filmbéli hőseink is tették – akár egy meghatározott útvonalat követve szebbnél szebb tájakon.

Ki a szabadba 11

A Crazy Drift Gokart jármű 100%-ban elektromosmeghajtású, így bármilyen irodában, raktárban, beltéri helyiségben biztonsággal használható, akár 20 km/h sebességre is képes, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt ajánlható. Nem kell azon aggódni, hogy nem lesz elég hely, hiszen a lényeg éppen ez: szűk terek, folyosói kanyarok, lélegzetelállító megoldások! Szabadtéren aszfalton, vagy bármilyen sima felületen jól bevethető programelem.

Ki a szabadba 12

INDOOR VAGY OUTDOOR – Kerekedjen felül a versenyszellem a sebesség megszállottjaiban. Az időjárástól függően fedett vagy nyitott gokartpályákon lehet bizonyítani a rátermettséget. A résztvevők pályaversenyeken bizonyíthatják ügyességüket. Nem csak a jó vezetés, a jó szurkolás is egyaránt fontos. Minden jó vezető mögött ott áll az összetartó, egységes csapat!

Ki a szabadba 13

A görkorcsolyázás már több évszázados múltra tekint vissza. Még mindig űznénk, ha nem lenne zseniális szórakozás? A csapat tudásszintjének megfelelő programot állítjuk össze, így lehet akár egy kezdőknek kialakított pálya a játszóterünk, de a haladókkal már nehezítő elemeket is tartalmazó terepen görkorizunk, vagy akár egy versenyt is lebonyolíthatunk a csapatok-, csapattagok között.

Ki a szabadba 14

Élménydús program azoknak, akik szeretik a lovakat, de még sohasem ültek nyeregben. Igazi tereplovaglás erdőben, amihez nem kell lovas előélet, mert a trénerek igen hamar megtanítják az alapvető fogásokat, a lovak pedig rendkívül nyugodtak és engedelmesek. Ló és lovasa ezután együtt indulhat a vadon felfedezésére.

Ki a szabadba 15

A csapatépítések nagy kedvence az Interaktív íjászat, hiszen a játékban virtuálisan mozgó célpontra egy valós, speciális íjjal lőhetünk. Az összpontosítás, a figyelem játéka, amely korántsem komoly, hiszen célba találni sok mókás helyzet közben a legnehezebb.

Ki a szabadba 16

Ez a játék valós terepen, valós szituációkban, igazi ellenfelekkel szólít harcba. A virtuális – de igazi terepviszonyok között tomboló fronton csapatok játszhatnak a programozható fegyverekkel (RAPTOR IIS és III). Valósághű szerepjátékokat élhetsz át, zászlós szerzési stratégiákkal kombinálhatod az akciót. A lézerfegyver nem okoz sérülést, környezetbarát, több játék-típusra programozható. A játék nincs életkorhoz kötve, nincs semmilyen káros hatása, nem igényel különleges védőruházatot, nem kell védőmaszkot viselni, teljesen biztonságos. A lézerharcban a gyors gondolkodás és a döntésképesség teszi az embert jó játékossá.

Ki a szabadba 17

Az archery tag, magyarul íjharcjáték, melyet nem csak különleges táblája, szabályai, de a használt eszközei is különlegessé tesznek.
A céltáblák és a repülő nyílvesszők tulajdonságai merőben meghatározzák a játék közbeni gondolkodást. Az évszázad stratégiai játékát egy akadályokkal kialakított pályán, speciális íjjal és a hozzá tartozó nem mindennapi nyíllal űzik. A nyíl „hegye” tompa, félkemény hab, így használata teljesen veszélytelen. A játék során 2 csapat küzd meg egymással, játékvezetőnk irányítása mellett.

Ki a szabadba 18

A hagyományos játék különleges köntösben, izgalmas körülmények közt tér vissza. Csapatmunka, közös játék, ajándékok, élmények. A csapat több kisebb csoportban, némi munícióval és lámpákkal felfegyverkezve indul neki a sötét erdő rejtelmének. A játékosok különféle harci próbatételek során vethetik be tehetségüket, tudásukat, ügyességüket.
A számháborún túl a program része a kódfejtés, a rádiós irányítás, a gáztámadás is! A fizikai erőnlét helyett a közös csapatmunka, a taktika és a furfangos észjárás jelent előnyt.

Ki a szabadba 19

A résztvevőknek alkalma nyílik betekinteni az Airsoft világába. Az airsoft vagy softair szó egy (6 vagy 8 mm átmérőjű) műanyag, vagy biológiailag lebomló) gömblövedéket kilövő, „alacsony ” energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve.

Ki a szabadba 20

A festékkel nem csak festeni lehet.
Maradandó élményt a festékpuskák patronjainak elpukkanása is okozhat. Itt fontos a reakcióidő, az észlelés, a gyors és határozott célbavétel.
Puskák, sorozatvetők, pisztolyok, speciális védőruhák és igazán elementáris környezet várja az igazi kemény fiúkat és vagány csajokat ehhez a partizán játékhoz.
A harc szelleme átitat, a győzelem eufóriája, sohasem feledhető élménylöketet ad, amely a kevéssé színes hétköznapokban is színekkel tölti meg a résztvevők életét.

Ki a szabadba 21

Vigyázz, kész, tűz, siker!
Agyaggalamb-lövészet, célba lövés vadászpuskával és pisztollyal. Nem szuperlatívuszokban beszélünk, amikor a fegyelem, a koncentrálóképesség és az éleslátás kihívásait taglaljuk.
A Mátrafüredi lőtéren mindhárom lehetőséget kipróbálhatják a résztvevők, tetszőleges sorrendben, szakképzett személyzet segítségével.
Rendőrségi engedély szükséges. Pontos névsort kérünk a rendezvény előtt min. 2 héttel a résztvevőkről.

Ki a szabadba 22

Álvaddisznókra, képzelt ellenségre lehet váratlan szituációkban vadászni ezen a természet közeli erdei programon. Itt a remek alkalom megtanulni célba lőni szakképzett íjászok segítségével.
Az íjászat ősi magyar hagyomány, nemes és tradicionális szabadidős tevékenység. Az általunk kínált terepíjászati lehetőség ötvözi a vadász- és a tradicionális íjászat elemeit, mely további izgalmas, hangtalan fegyverek használatával bővül.
A résztvevők kipróbálhatják magukat különleges helyzetekben, mégpedig azzal a tudattal, hogy még a legextrémebbnek tűnő lövési helyzetben is tökéletes biztonságban vannak. A terepíjászat az egyik legnépszerűbb sport, a hozzánk ellátogatók előtt feltárul a titok ennek okairól is.

Ki a szabadba 23

Célkeresztben: a biztonság, az izgalom, az élmény!
Ahhoz, hogy az emberfia ne csak fegyverhordozó legyen, a fegyvermester mellett kell kitanulnia a harci eszközök használatának csínját-bínját.
Az engedélyhez nem kötött fegyverek kipróbálása az önfegyelmet, az összpontosítást és a versenyszellemet is növeli. Olyan eszközöket kínálunk szigorúan ellenőrzött és biztonságos feltételek között, amelyek közül sokat máshol nem lehet megtalálni: csigás íj, nyílpuska, nyílpisztoly, shuriken, lándzsa, dobókés és dobóbalta, karikás ostor, airsoft fegyverek, fúvócső, harci csúzli.
Lőni tereptárgyakra, célba és lufira lehet, a legügyesebbek számára oktatás után verseny is indul.

Ki a szabadba 24

Ebben a kitűnő feszültségoldó játékban az is kiderül, hogy nem is olyan egyszerű beleállítani a fába a baltát. Kell az erő és a jó technika, s az sem árt, ha precíz az ember. A játék csapatversenyként is kitűnő szórakozás.
Lőni tereptárgyakra, célba és lufira lehet, a legügyesebbek számára oktatás után verseny is indul.

Ki a szabadba 25

Létezik-e olyan ember, aki nem próbálta ki a céllövöldét? Ha akad ilyen, ebben a jópofa játékban bepótolhatja. Hagyományos és modern felfogású csúzlikkal, a lényeg mindig ugyanaz: találatot kell elérni!

Ki a szabadba 26

A biathlonból ismert könnyű, vállon hordott fegyver lézeres változatát használjuk ebben az új high-tech játékban. Mivel a puska nem lő ki töltényt, egyáltalán nem veszélyes, az illúzió azonban, amelyet a használata kelt, nagyon is valós. A fegyver rendkívül precíz, ezért remek az állóképességünk, türelmünk, kitartásunk tesztelésére is. A speciális céltábla csak fokozza a lövészet nyújtotta élményt, hiszen ebben a játékban minden nagyon pontosan meg van tervezve. A lézerfegyverrel csapatok számára versenyt is szervezünk, az aki itt nyerni tud, valódi lövésznek mondhatja magát.

Ki a szabadba 27

Lendületes, igen intenzív, vidám és élmény dús nap a hegyekben. Ez a nap a tömény mászó-élményen túl erős és exkluzív közösségi program, s a nomád harapnivalót is a helyszínen készítjük magunknak.

Ki a szabadba 28

A mesterséges mobil mászófalon mindenki megtanulhatja az alap mászási gyakorlatokat, szakképzett hegyimentők segítségével.
Kötéltechnika, mentési gyakorlat, illetve egy csapatépítő játék, vetélkedő, ügyességi gyakorlat vár a résztvevőkre. Bár a technikák és a játékok igazán változatosak, mégsem megyünk fejjel a falnak. A falmászás mesterséges környezetben ad élethű élményt a hegymászók veszélyes világáról.

Ki a szabadba 29

Az elszántak, kitartók, erősek új csapatépítő programja, melynek fő attrakciója egy egyszerű, ám éppen emiatt igen változatos módon felhasználható eszköz: a kötél. Tudnánk-e kötélhídon függeszkedni, vagy szakadék fölött lecsúszni egy szál kötélen? Ugye, ha minden kötél szakad, kipróbálnánk, a csapat érdekében teljesítenénk a feladatot? Legyen az kötéllétra, kötélhíd építése, ereszkedés sziklafalról, vagy bármely más, látszólag lehetetlen küldetés. Ide valóban kötélidegek kellenek, mert a teljesítés: KÖTELEZŐ!

Ki a szabadba 30

A bobozás egyénileg is jó móka, csapatostól „elfoglalni” az egész pályát még jobb. Nagy szintkülönbségű, éles- és hosszú íves kanyarokkal, hullámvasút szerű elemekkel tarkított pályán suhanni pazar panoráma mellett felejthetetlen élményt jelent.

Ki a szabadba 31

Ennél a játéknál fokozottan igaz a tanács, mindig mindenből létezik kiút! Az erdei labirintus egy természetes környezetben kialakított ösvény, ahol a helyes út keresése közben megannyi kalanddal, élménnyel gazdagodhatunk. Ebben az útvesztőben még eltévedni is érdemes!

Ki a szabadba 32

Egy jól működő, összeszokott csapat a mindennapokban is szárnyalhat, de vannak olyanok is, akinek ez nem adatik meg. A zipline az önfeledt repülés érzését biztosítja és Red Bull nélkül is szárnyakat ad. Ez nem gyerekjáték. Ez felnőttjáték!

Ki a szabadba 33

A játék a félelem és a tériszony leküzdésének záloga. Ezért bátran beülhetünk a biztonsági ülésbe, bekapcsolhatjuk az öveket és kezdetét veheti az izgalmas kaland, a húszméteres szabadesés, egészen addig, amíg a drótkötél megfeszül, s a hinta beindul, ami alatt a résztvevők végig nézhetik életük kisfilmjét, ami az adrenalin lökettől közben le is pergett a szemük előtt.

Ki a szabadba 34

Olykor jólesik a rálátás az eseményekre, nem árt felülről szemlélni azokat. A kötélpályán minden elérhető magasságokba kerül még pedig úgy, hogy résztvevők közben örömmel küzdenek meg különböző technikai akadályokkal is. A stabil oszlopokon átívelő kötélpálya teljes mértékben biztonságos, így kortól és nemtől függetlenül minden csapattag számára önfeledt szórakozást és egy igazi löket adrenalin bombát nyújt a teljesítése.

Ki a szabadba 35

Az erdei kalandpark természetes környezetben, a fák lombkorona szintjén mesterséges kötélhidakat és egyéb technikai megoldásokat alakítottunk ki. A felépített pálya adottságai kitűnően alkalmasak arra, hogy mindenki megismerje egyéni és csapatszinten a képességeit, és fejleszthesse együttműködési-, együtt gondolkodási- és szervező készségét.

Ki a szabadba 36

Szárnyalni a fák között több méter magasban felszabadító, rendkívüli élményt nyújt. A kifeszített drótköteleken lógva csúszni a beülőben olyan adrenalin fröccs, amely nem igényel szódát. A tériszonyban szenvedőknek itt nem kell szenvedniük: a felszerelések a végletekig biztonságosak, aggodalomra semmi ok. Nem marad más, csak a suhanás élvezete a fák között!

Ki a szabadba 37

Nem kell ahhoz repülőgépből kiugrani, hogy megtapasztaljuk a szabadesés felszabadító érzését. Egy speciális ejtőgép segítségével biztonságos környezetben élhetjük át, milyen lehet a végtelennek tűnő mélybe zuhanni. Ez nem átejtés! Egy katonai objektum 5. szintjéről ugrálhatunk a speciális gép segítségével biztonságosan a mélybe.

Ki a szabadba 38

Az első számú szabály, hogy ezt senki nem ússza meg szárazon…
Vagy mégis? Kizárólag a csapaton múlik, hogy el tudja-e kerülni a csobbanást. A vízben kialakított akadálypálya teljesítése igazi kihívás, de ha sikerül talpon maradni, akkor a kacagás veszi át a főszerepet, így az élmény garantált.

Ki a szabadba 39

Ebben a vicces váltóversenyben utunkba akadhat néhány akadály. A résztvevőknek ezúttal nem az elemekkel, sokkal inkább saját társaikkal vagy épp önmagukkal kell megküzdeniük a siker érdekében.
A csapatot 5 egyedülálló, lehetetlennek tűnő kihívás várja: BigFootBall, Zorb, CaterPillar, Track, MegaKukac, DoubleZsák

Ki a szabadba 40

Egy újragondolt klasszikus! Juss el a célig úgy, hogy bezsákoltak! A hagyományos zsákban futás mellett saját fejlesztésű 2 személyes zsákban futást is választhatnak a csapatok pluszpontokért. A program saját választás alapján az igen népszerű Flúgos futam elemeként is játsszható!

Ki a szabadba 41

Játékos, vidám nevetésre ingerlő gyakorlatokkal váltunk ki spontán kacagást a résztvevőkből. A nevetés jótékony hatását erősítjük, mely segíti a mindennapi stressz oldását. Kacagjunk, ezzel javítjuk az agy vérellátást, amely segíti a légzést és számtalan egyéb jótékony hatás révén védi az egészséget. Emellett a résztvevők jókedvű egymásra hangolódását is támogatja, csökkenti a konfliktusokat, javítja az összhangot.

Ki a szabadba 42

Csapatépítő népi és ügyességi játékok bárhol az országban, a homo ludens, vagyis játékos ember számára. A játék már a kezdetektől megtalálható, definiálható tevékenység. A játék túlnő a létfenntartáson, értelmet ad tetteinknek. A népi játék a legősibb játszási forma, melyet évszázadok alakítottak, tökéletesítettek. Eleink bölcsessége sűrűsödik egy-egy játékban. A Kacsapofozó, a Talicska-derbi, a Mocsárjárás, a Toronyépítő vagy a Létrafutás csak rövid ízelítő a széles repertoárból. A közös
játéknak köszönhetően a népi hagyományok, igazságok és tapasztalat varázsereje minden
játékost táltossá, különleges képességek birtokosává tesz.

Ki a szabadba 43

A vidám ügyességi vetélkedőben a próbák során minden „betyár” bebizonyíthatja, hogy Legény a talpán! Korabeli betyáros tárgyak, fegyverek szerepelnek a vicces váltóversenyben, ahol például a nyúldobás során a pásztorok vadászatát imitáljuk, a pandúrok elől történő menekülésben pedig a betyárok a kendervászon, lopott holmival teli zsákot a hátukon cipelve próbálják biztonságba helyezni. Az erőpróba során fokossal kell megtartani a növekvő számú patkókat, míg az ügyességi játékban karikás ostorral kell helyt állni.

Ki a szabadba 44

Meglepetés-támadás, ami lehetőséget ad a betyár viselet és az általuk használt fegyverek kipróbálására is. Mit történik, ha a gondtalanul túrázó társaságot meglepik a betyárok, ostor-csattogások és nagy kurjantások közepette? Az erdő csendjét pisztolylövések törik meg, ráadásul a betyárok el is rabolják a társaság egy tagját! Felélednek a régi történetek, Vidróczki legendája, új erőre kap!

Ki a szabadba 45

A 3 szerelvényből álló diesel vonattal pince túrázunk úgy, hogy közben senkinek sem kell felvállalnia a sofőr szerepét, így még az átkelés idő szakában sem kell a kulturált alkoholfogyasztást senkinek sem mellőznie. A kóstoltatás menet közben sem áll meg.

Ki a szabadba 46

A program a X. századi fegyverzet, viselet, páncélzat bemutatásával veszi kezdetét, ahol a kardok, szabják, lándzsák használatába is betekintést nyerhetnek a résztvevők. Hogyan viselték a láncinget, a bőrvértet, milyen volt a korhű mintájú selyem? A történetekre fűzött bemutató igazi interaktív élmény, amelyet az íjászverseny tesz teljessé.
Szalma vesszőfogókra lehet tradicionális és reflex íjakkal lőni, vagy polifoam vesszőfogókkal csigás íjjal célba találni. A célba dobást kelevézzel és csatacsillaggal lehet kipróbálni.

Ki a szabadba 47

Csapatépítés a legősibb hangszer, a dob, és a lüktetést adó „sámán(ok)” segítségével. Az ember hajdan összhangban élt a természettel, s nem csak közös zenélésre használta a mágikus erővel rendelkező hangszert, a dobot, hanem gyógyító szándékkal is. Ez a tevékenység a legősibb ösztöni élménnyel ajándékoz meg, amely különleges feltöltődést ígér, ott, ahol régen mindennap éltünk, vagyis a természetben. A program különleges extra eleme lehet a parázson járás.

Ki a szabadba 48

Idegenvezetős buszos kirándulások a környék  legkedveltebb részeire. A tematikus túrák egy-egy hamisítatlan mátrai életkép megjelenítését, az itteni miliő átérzését teszik lehetővé. Legyen szó a Tojáspatkoló túráról, a Farkasmályi bortúráról, a Betyár kincstúráról, vagy az Égbeszökő csúcstúráról, egészen biztos, hogy a résztvevők élményekkel telve távoznak.

Ki a szabadba 49

Ez a játék tudományos alapokon nyugszik. Különféle távcsövekkel és profi csillagásszal fedjük fel az éjszakai égbolt titkát. Hold és UFO vadászat, égi történetek, csillaghullás egyenes adásban.

Ki a szabadba 50

Átlépjük a valóságot új  high-tech játékunkban. Modern készülék és hagyományos terepfelderítés a kulcsa a titkok felfejtésének. Az IPhone/Ipad, Android okostelefon/táblagép segítségével játszható, többlépcsős felfedező expedíció során nem csak a helyi legendák nyomába eredhetünk, de teljesen új rejtélyekkel is találkozhatunk, sőt ezeket mi magunk is alakíthatjuk.  A kihívásokban egy közös tényező van: meg kell oldani a feladatot, ki kell deríteni, mi áll az ügy hátterében. A mátrai kódjátékban nem csak az erdő vadjai, de a feléledő Virdócky Marci féle betyárkultusz szereplői is megnehezíthetik a dolgunkat.

Ki a szabadba 51

A csapattagok szellemi ereje összeadódik és a technika vívmányaira hagyatkozva logikai és szellemi fejtörők, útvesztők révén jutnak lépésről lépésre közelebb a kincshez, vagy akár egy történelmi mátrai pincéhez.

Ki a szabadba 52

A játékot kifejezetten a QR-kódokra találták ki, eredetileg pókerzsetonra, vagy érmére nyomtatták volna a kódokat, innen ered a játék neve, ami németül érmét jelent.  Cél, hogy a megadott helyszín különböző pontjain elrejtett kódokat a versenyzők megtalálják mobiltelefonjaik segítségével és megfejtsék a rejtélyeket.

Ki a szabadba 53

Szellemi és testi megújulás egy érdekes technikának köszönhetően. A nordic walking lényege a séta közben használt két bot, ami különleges, ritmikus járást tesz lehetővé.
A szakképzett oktató, túravezető által beavatott résztvevők igazán feloldódhatnak ebben a trendi sportban. Választható nehézségű és hosszúságú túraútvonalakon az igényeknek megfelelően kombinált játékos feladatokkal tűzdelt flóra- és fauna-bemutatót ajánlunk. Ez a dinamikus séta javítja a mozgáskoordinációt, az állóképességet azáltal, hogy remekül ötvözi a séta a futás és a sífutás elemeit.

Ki a szabadba 54

Az erdőfürdőzés nem csak a lelket, de ezáltal a testet is regeneráló program, amelynek aligha lehet szebb helyszíne a mátrai rengetegnél. A természeti környezet okozta újjászületést a 1-1,5 órás program során terapeuta irányítja. A japán Sinrin-joku új szemléletű egészségmegőrző módszer lényege a lelassulás, a befelé és kifelé történő figyelés, a természetre hangolódás a feltöltődés érdekében.

Ki a szabadba 55

Bombakeresés valós terepen, igazi szakemberrel. A játék lényege az „éles” helyzet szimulálása és bombakeresés speciális eszközökkel, beöltözve. A cél, hogy minél több bombát megtaláljunk és hatástalanítsunk. Az aknamezőn csak a jól összedolgozó csapat lehet eredményes.

Ki a szabadba 56

A szabadtűzön főtt ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a ropogó fák közül felszálló füst bukéját, hanem attól is, hogy speciális hangulatba hozzák a készítőt és a kóstolót egyaránt. Mert a bográcsozáshoz társaság kell, hangos, vidám, hasukat kedvelő emberek! A kalandok rövidek, a csapatszellemet, a közös munkát hivatottak előtérbe helyezni. A sikeres teljesítésért cserébe a csapatok megkapnak mindent, ami a sikeres uzsonna elkészítéséhez szükséges: a receptet, az eszközöket, a főbb alapanyagokat, kiegészítőket, fűszereket, tányérokat, kanalakat, a pálinkát… így a főzés nyugodt szívvel indulhat el. Házi kenyér, pálinka, házi rétes jár a sikeres bográcsos

Ki a szabadba 57

A mátrai borvidék csodálatos dombjai gyönyörű szőlőt teremnek. Ez a magyar szívnek oly kedves gyümölcs számtalan öröm forrása. A nemes borok magas minőségének legfontosabb összetevője a kitűnő szőlő, így a szüret a borvidék legfőbb eseménye. Ezt a nem hétköznapi szüreti élményt élhetik át a résztvevők (metszőollós szüret, szőlőprés-sutu, cukorfok mérés, mustkóstolás, stb.) a csapatépítés során, ahol nem csak a természettel, de egymással is egy eddig meg nem élt kapcsolatba kerülhetnek. Igazi csapatépítő játék! Érkezéskor pogácsával és pálinkával fogadjuk a csapatot.

Ki a szabadba 58

Amikor lassan vége az évnek és jön a borongós, hideg tél, ekkor érkezik el a falusi emberek számára a disznóvágás ideje. E hagyomány felejthetetlen élmény mindazok számára, akik még nem vettek részt ehhez hasonló autentikus csapatépítő játékon. Elsősorban céges csapatépítéshez, vagy nagyobb baráti társaságok részére ajánljuk. Ez a rendezvény visszaadja a valódi és hamisítatlan falusi disznóvágás minden emlékét és hangulatát. A hagyományos magyar ízek kóstolása mellett, a disznóölés elengedhetetlen kellékéről a „lélekmelegítő” pálinkáról is gondoskodunk, melyből garantáljuk, hogy nem lesz hiány a csapatépítés során!

Ki a szabadba 59

A csapatépítő program során nem csak a közös munka, az együttes gondolkodás varázsa elevenedik meg, hanem a környezettudatosság jegyében egy igazán izgalmas, kreatív és jópofa móka. A csapat gondosan válogatott, környezetbarát, újrahasznosítható anyagokból egy saját tervezésű öko-autót kell, hogy megalkosson. A legegyszerűbb módon úgy lehet a jármű környezetbarát, ha annak építői látják el a motor szerepét. A kreatúrák a program végén egy derbyn bizonyíthatják, hogy bírják az iramot.

Ki a szabadba 60

Vajon mennyire megbízható hajóácsok vannak egy-egy csapatban? Mire megyünk, ha a hajóépítéshez szükséges faanyag helyett kartonból kell megalkotnunk saját vízijárművünket? Tisztában vagyunk-e mitől marad vízen a hajó, s ha beszállunk, nekünk sikerül-e megzabolázni a habokat? Bízzunk a közös építményben és induljunk vele vízibajnokságon! Energetizálás és sikerélmény. Kiemelten ajánljuk vízes, outdoor csapatépítésre, tóban, folyón, medencében egyaránt.

Ki a szabadba 61

Sebességőrültek előnyben: a távirányítású autókkal őrületes száguldás kezdődik a szlalom pályán egymás és a másodpercek ellen. Minden olyan, mint egy nagy versenyen, a sofőrök azonban nincsenek egyszerű helyzetben, hiszen távolabbról korrigálhatják a rázós helyzeteket. A kint és bent szituációk összemosódnak, a fókusz a pályán van, ahol nem csak az egyéni döntések számítanak, hanem az aktuális pozíciók is jelentőséggel bírnak.

Ki a szabadba 62

Az új csapatépítési tematika egy játékos, látszólag vicces, ugyanakkor nagyon komoly stratégiai gondolkodást igénylő projekt. A 10-15 perces menetek során a játékosoknak különleges körülmények között kell odafigyelni társaikra és megállniuk helyüket. A buborék, amelyet a játékosok magukra öltenek, megakadályozza a közvetlen kommunikációt. A verbális kommunikáció helyét a gesztusok, a metanyelv veszi át.
Hogyan közvetíthető az információ úgy, hogy nem a beszéd a legfontosabb közlési mód? Hogyan tudnak a csapattagok egyszerre saját magukra, csapattársaikra, az ellenfélre és a végrehajtandó feladatra is figyelni a különleges körülmények között?

Ki a szabadba 63

A résztvevők ebben a játékban ugyan nem kapják fel a nyúlcipőt, azonban óriási méretű foci cipőbe bújnak. Az őrületes játék célja, hogy a csapatok ezekben a túlméretezett és az ügyességet meglehetősen nehezítő cipőkben játszanak többféle labdajátékot, például focit! Gigagabalyodás vagy hosszúlépés-trükk, itt minden helyzet elképzelhető. Az óriáscipőkhöz, óriás nevetés jár ajándékba.

Ki a szabadba 64

Igazi pontvadász játék, amelyben az a csapat tud a legjobban teljesíteni, amely a legtöbbet kihozza a megadott számú lövési lehetőségből. A darts és a foci ötvözete telitalálat a csapatépítésben!

Ki a szabadba 65

Ehhez a funhoz nem kell klasszis futsal játékosnak lenni, nem kell feltétlenül talppal megjátszott, ördöngös cselekbe bonyolódni, vagy kötényeket és esernyőket osztogatni ahhoz, hogy bárki jól érezze magát a pályán. A világ egyik legnépszerűbb és legnagyszerűbb csapatjátékának, a futballnak a kispályás verziójában egy csapatépítőn mindegy, hogy ki nyer, a lényeg, hogy mindenki ki tudja engedni a gőzt. A pályán mindenki egy forma, mindenkiből lehet vezér, de a végső győzelem a CSAPATÉ lesz.

Ki a szabadba 66

A pálya egy óriás biliárdasztal, a golyókat pedig labdák helyettesítik. Az óriási táblán rúgott „gól” juttatja a színes labdákat a lyukba. Ebben az öszvér ügyességi játékban, amely a foci és a biliárd találkozásának igen szórakoztató elegye az ügyességé a főszerep, azonban kell taktikai érzék és szerencse is ahhoz, hogy verjük az ellenfelet. A kreatív installáció miatt a szó szoros értelmében egy biliárdasztalon érezhetjük magunkat! Ez a játék mindkét sport híveit egyesíti és azoknak is örömet okoz, akik eddig egyiket sem űzték!

Ki a szabadba 67

A kosárlabda a világ egyik legizgalmasabb játéka. Nem kell ahhoz sem toronymagasnak, sem atletikusnak lenni, hogy élvezzük a játékot. A mozgás, a játékosság és a labda szeretete elég ahhoz, hogy mindenkit bevonjunk, és bárki NBA játékosnak érezhesse magát. Csak a csapaton múlik, hogy mennyire teszi kiélezetté az összecsapást.

Ki a szabadba 68

A flamandok és vallonok által is játszott, Hollandiából és Belgiumból eredő kosárlabda csapataiban fiúk és lányok vegyesen játszanak. A speciálisan kialakított labdát a rúd vagy pózna tetején található kosárba kell bejuttatni, értelemszerűen az ellenfél kosarába.

Ki a szabadba 69

A nyári olimpia alatt mindenkit elönt az olimpiai hangulat, hiszen a program a tradicionális lánggyújtással és fáklyás futással kezdődik. Választás szerint fél- vagy egynapos esemény, amely során a részt vevők szabadon választott olimpiai sportokban mérettetnek meg. A program fokozható speciális cégre szabott tréfás kvíz-kérdésekkel és ügyességi akadályokkal.

Ki a szabadba 70

Az együttműködés, az összehangolt közös munka elsajátítása játékos, élvezetes, vicces formában. A csapatok kiváló játékállomása lehet azáltal, hogy szórakoztató és az együttműködésre nevelő is egyben. A csapatoknak 4 bázison keresztül a kiindulópontra kell visszajuttatni a labdákat, gurítással-dobással.

Ki a szabadba 71

A csapatoknak, csoportoknak kitűnő lehetősége nyílik a lövöldözésre, ezáltal a feszültség oldására, önfeledt szórakozásra ebben a játékban. A lövölde ugyanakkor minden szeleburdisága ellenére is a komoly mérlegelés játéka, hiszen a minél hatékonyabb eredmény elérése érdekében a játékos választás elé kerül, s lőállásonként kell a saját taktikáját kidolgoznia. A csapatok kiváló játékállomása lehet az által, hogy szórakoztató és az együttműködésre nevelő is egyben.

Ki a szabadba 72

Mátrafüred mesés tájain épült ki a profi versenyek szervezésére is alkalmas 9 kosaras frizbi golfpálya, amit az eredeti golfjáték mintájára kell használni, de jóval inkább csapatsport, mint a hagyományos golf.
A korongsportok családjába tartozó játék célja, hogy minél kevesebb dobásból találjunk el egy célpontot/golfkosarat, melyek a legmeghökkentőbb helyeken vannak elhelyezve az erdőben.
Remek szórakozás, a kezdetektől élvezhető játék, igen rövid idő alatt látványos fejlődés érhető el, ami a versenyzők játékkedvét maximálisan növeli.

Ki a szabadba 73

Ötvözi a labdarúgás és a golf szabályait. A sportág legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy a labdarúgás népszerűségét a golf hagyományaival és eleganciájával ötvözi, és ezáltal széles tömegeket mozgat meg. A footgolf igazi családi sportág: nemtől és korosztálytól függetlenül mindenkinek kiváló szórakozást nyújt. Vidám, fiatalos, lendületes és egyben felejthetetlen élmény

Ki a szabadba 74

Két csapat játszik, a várvédők és az ostromlók, vagy támadók. A modernizált labdajátékban, ugyanúgy, ahogy a nagy elődökben nem pusztakézzel, hanem ütővel kell mozgatni a labdát, s a cél egyik oldalról a bástyák ledöntése, mások oldalról az ellenfél visszaverése.