Karitatív programok

Karitatív 1

A csapatépítés másoknak is öröm!

Segíts magadon, segíts a csapaton, segíts másokon!
A csapatépítés akkor az igazi, ha mások számára is kamatoztatható eredményei vannak. A társadalmi felelősségvállalás és a karitatív célok a cég, vállalat céljaival összefüggően valósulhatnak meg. Az önkéntességen alapuló tevékenység célja egy olyan maradandó produktum létrehozása, amely az adott közösség javát szolgálja és ahol a cég nevében építők nevét tábla őrzi meg az utókor számára.
A csapatépítésre érkező kollektívák három projektben örökíthetik meg cégüket és öregbíthetik annak hírnevét.
A jó tett még jobb lehet, ha önzetlenséggel és egy közösség számára örömöt jelentő fejlesztéssel párosul. A csapat akkor a legjobb, ha nemcsak a tagjaiért, de ismeretlenekért is képes nagy tetteket végrehajtani.

Kérem válasszanak ajánlott projektjeink közül:

Karitatív 2

1. Magyarország első patakjátszótere

Ausztriában és Svájcban már sikerrel működnek azok az élményparkok, amelyek családok ezreit fogadják, s amelyek amellett, hogy remek sportolási és szórakozási lehetőséget kínálnak, természetvédelmi funkciókat is ellátnak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a környezettudatos viselkedés kialakítása milyen fontos, már kisgyermekkortól tudatos nevelés következménye. Nem csak a természeti környezet, az erdő védelme szerepel a leendő élményvölgy kitűzött céljai között, hanem az is, hogy a Mátra természeti és épített kulturális örökségét megőrizze, gyarapítsa.
Miért sikeresek ezek a parkok, élményközpontok?
A titkuk abban áll, hogy a természeti környezet adottságait kihasználva, arra alapozva kizárólag természetes anyagokat, fát vagy követ használnak. Nincs műanyag, az erdőbe nem illő mesterségesen létrehozott objektumok sora, fából készült vízicsatorna van a csónakázáshoz, kenuzáshoz, faragott kövekkel tarkított csobogók vannak kialakítva, vízimalom, farönkből épített játékpálya, farönk mászókák, akadálypályák, vizes homokozó, stég s más kreatív, de természetes anyagot felhasználó eszköz biztosítja a kikapcsolódást. A játékok egy része a víz természetes mozgásán, a hidrosztatikai nyomáson, vagy a közlekedőedények elvén működik.  (Tervezett játszótér elemek)

Karitatív 3

2. Erdei piknik hely a Kallók völgyében

A park célja, hogy segítse a családok önszerveződő szabadidős programjait. A legalább 10 kültéri asztallal, padokkal és szeméttároló edényzettel felszerelt park kitűnő és költséghatékony szórakozást biztosíthat az idejüket együtt eltölteni szándékozó családoknak, baráti közösségeknek, társaságoknak. Lehetőség lenne a kikapcsolódósára, beszélgetésre, sétákra, kis helyigényű sportok űzésére és étkezésre. A jelenleg kihasználatlan és elhanyagolt terület az új funkció kialakításával konstans módon rendezetté tehető, társadalmi hasznosulása javuló tendenciát mutatna, mivel a fekvése központi területhez tartozó, így hamar kedvelt helyévé válhatnak első körben a helyi közösségnek, később a távolabbról érkezőknek is. A tereprendezése, a fás terület fáinak igazítása, bokrok elburjánzás miatti vágása és füvesítés lenne az a befektetés, amely egyszeri, nagyobb léptékű beruházást igényelne.

A későbbiekben a fenntartás már lényegesen költséghatékony, főképp akkor, ha a használók számára olyan előírások lesznek kialakítva, amelyek betartását ellenőrizni is lehet és a szabályszegőkkel szemben szankciók is foganatosíthatók.

Karitatív 4

3. Az Erdei tornapálya megmentése

Ezen a küldetésen a mátrafüredi erdőben található, hajdan jobb napokat látott Erdei tornapálya megmentése a cél. Még nem vesztek az idő homályába azok az emlékek, azok az emlékezők, akik elmesélték, hogy annak idején milyen örömmel használták a kitett tornaeszközöket, milyen élmény volt az erdő mélyén megbúvó vadregényes tornapályán gyakorolni, játszani, edzeni. A tornapálya eszközei elkorhadtak, létére ma már csak a bejárathoz kitett méretes táblák utalnak. Ennek azonban nem kell így lennie! A természet azért foglalta vissza ezt a területet, mert az ember elhanyagolta. Helyreállítás, újraépítés után sokaknak okozhat még örömet! A feladat, hogy egy nap alatt régi fényénél is varázslatosabb állapotba állítsuk vissza a tornapályát. Újraépítsük a szereket, gondozzuk a területet és visszaadjuk annak a sok száz használónak, akik ma még nem vehetik birtokba, mert a pálya állapota ezt nem teszi lehetővé.

Ebben a feladatban a cég részvállalása azért is fontos, mert a célként megjelölt feladat a környezet védelmét, az erdő megóvását célozza, mert sok gyermek és család számára teremti meg az esélyt az egészséges testmozgás gyakorlásának lehetőségére, közös program szervezésére, az együttlétre.

A projektek egy-egy részeleme is megvalósítható egy kombinált csapatépítő program keretein belül is.