HSB,

azaz a High-Tech Sportok Bázisa
őrületesen jó, minőségi programokkal

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Új brand a 4 ÉVSZAK

HSB 5

Az innovációiról közismert, mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa az év elején új arculattal áll a nagyközönség elé. A 4 ÉVSZAK márkanév alá rendezett turisztikai attrakció-család több, mint a korábbi egységek együttes megjelenítése. Az új brand-ernyő egy következő szint a közkedvelt HSB fejlesztése terén.

Az új arculat, amely az elkövetkező időszakban meghatározza majd a 4 ÉVSZAK brandet, felidéz néhány fontos, a vállalkozás mai egyéniségét alapjaiban meghatározó momentumot: idén lesz 11 éve, hogy a HSB tulajdonosai az első segwayekkel elkezdték a túrák szervezését Mátrafüreden MátraSegway néven. 2010-ben már Mátra Túraként emlegették őket, 2011-ben Hegyi Sportok Bázisára változott a név, ami majd néhány évre rá – a normafai, a hévízi és balatonfüredi bázisok megnyitásával –  High-Tech Sportok Bázisára módosult. 2016-ban megnyitották a 4 Évszak – Palóc Bistorantot, majd tavaly a 4 Évszak Hegyihotelt.

2020-ra teljesen letisztult az új brand, amely alá a 4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisa, a 4 ÉVSZAK Palóc Bistorant, a 4 ÉVSZAK Hegyihotel*** Mátraháza és a későbbiekben (2021) 4 ÉVSZAK Hegyihotel**** Mátrafüred fog tartozni.

Az új logóban az eredeti 4-es, a mátrafüredi bázis tetején látható, amelyen keresztül feltűnik a Mátra. Az „M” mint Mátra rajzolódik ki Magyarország két legmagasabb hegyét (Kékes, Galya) stilizálva. Az M” mint Magyarország és „M” mint római 1000-es (Kékestető: 1014 m) is asszociálható. Egy szigorú arc is kirajzolódik a háttérben, ami arra utal, hogy itt mindig a hegy az úr, ebből következően a természetnek meg kell adni a tiszteletet. A színek: narancs (nyár, ősz, nap), zöld (tavasz, erdő), fehér (hó, tél), szürke (ősz, tél, andezit, pala).
A 4-esben látható a kereszt, a „V” és az ÉSZAK is, ami az extrém szélsőségekre utal. A logóban megtalálhatók a hegyszirtek, a dombok, a lejtők ábrázolásai, a szabadság, és az, hogy a brand-tulajdonosok képesek mindig „a dobozon” kívül gondolkodni.
A szervezeti egységek szépen kiegészítik ezt az elsőre aszimmetrikus ábrázolást, ami új SZIMBÓLUMOT hoz létre.

Csapatépítő kalandok Mátrafüreden

HSB 6

A High-Tech Sportok Bázisa vadonatúj tavaszi kínálatába több érdekes csapatépítő tematika is bekerült, melyek a játszva tanulás elvét követve úgy növelik a kollektíva csapathatékonyságát, hogy közben remek szórakozást is nyújtanak. A legmókásabb újdonság a CATCH néven futó játék, melynek kiindulási pontja azt feltételezi: fogócskázni mindenki szeret, főképp, ha emelt tétre lehet a legügyesebb.  A nagyfokú taktikai készséget is igénylő játékban nem csak a gyorsaság a fontos.  Amellett, hogy ez a sokféleképpen variálható játék remek mulatság, igazi kihívás is egyben. Az nyer, aki legyőzi az akadálypályát és elkapja a többieket!

HSB 7

A „hátborzongató” kalandok kedvelőinek tetszésére számít a KÍSÉRTET TÚRA. A 4 Évszak Hegyihotelből induló éjszakai programban a kísértetek által előszeretettel látogatott mátraházi pagodába és a harminc éve elhagyatottan ásítozó sísánchoz vezet az út. A program résztvevőinek biztonságáról helyi kísértetűzők gondoskodnak.

HSB 8

A harmadik ajánlat merőben más, mint az előző kettő, hiszen az erdőfürdőzés lelket melengető érzését nyújtja. A japán Sinrin-joku új szemléletű egészségmegőrző módszer lényege a lelassulás, a befelé és kifelé történő figyelés, a természetre hangolódás azért, hogy feltöltődhessünk. A SINRIN-JOKU, azaz erdőfürdőzés nem csak a lelket, de ezáltal a testet is regeneráló program, amelynek aligha lehet szebb helyszíne a mátrai rengetegnél. A természeti környezet okozta újjászületést a 1-1,5 órás program során terapeuta irányítja. A három, akár egymással is kombinálható program, több más újdonsággal együtt  szerepel a HSB új, tavaszi-nyári katalógusában, mely hamarosan letölthető változatban is elérhető a Bázis oldalán.

Mátrai csomagmegörző mind a 4 Évszakban

HSB 9

Idén tavasszal új szolgáltatással rukkol elő a 4 Évszak High-Tech Sportok Bázisa Mátrafüreden. Évek óta megoldatlan problémának bizonyult a Mátrafüredre érkező turisták csomagjainak megőrzése. Sok túrázó érkezik autóbusszal vagy autóval és értékeit nem szívesen hagyja a járműveken. Eleddig nem volt megoldott a poggyászok biztonságos elhelyezése, hiszen ezek mennyisége, mérete nagyobb hely meglétét kívánta, ráadásul egyre nagyobb igény merült fel az őrzésük iránt is. Tavasztól ez a gond megoldódik, hiszen a mostanival szemközti régi telephelyen (régi buszváró fedett részén) csomagmegőrzőket alakított ki a Bázis. A szekrények kulcsait a 4 Évszak Palóc Bistorantban található Tourinform pultnál lehet kérni. A csomagmegőrző az év minden napján 9-21 óráig vehető igénybe. A kulcsok kiadásához személyi igazolvány szükséges. A térítésmentes szolgáltatás bevezetésével a HSB még inkább szeretne a hozzáérkezők felhőtlen kikapcsolódásához hozzájárulni.

A mátrai 7 fogás – Happy Hütte Party a hegyen

Happy Hütte Party korlátlan italfogyasztással-0

A mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa formabontó csapatépítő programja egyben az egyik legnépszerűbb is a Bázis kínálatában. A korlátlan alkoholfogyasztást is megengedő játék mottója, hogy a játékosok abban felelősségük teljes tudatában vesznek részt, így a tematika nem, hogy nem romboló, de egyenesen építő hatású, pozitív energiákat gerjesztő.

A High-Tech Sportok Bázisa legkedveltebb csapatépítőjében résztvevő cégek munkatársainak nem lesz másnap nemulass e játék miatt, hiszen itt főnöki engedéllyel lehet bulizni úgy, hogy a rá következő napon fittek és aktívak lesznek a csapattagok. A szervezők és a játékosok mindezt előre megfontolt szándékkal teszik a felhőtlen, de tartalmas és kulturált szórakozás jegyében, a kreatív fejlesztésért.

A csapatépítőt azoknak ajánlják, akik a hajnalig tartó céltalan mulatozás helyett bulizni is szeretnének, de másnap is számítanak munkatársaikra. Ebben az esetben az alkoholt sem mellőző, DJ-s játékok a legjobbak, ha a bulira mint a csapatot összekovácsoló lehetőségre is tekintenek a vezetők. A teljes party-játéknak egy része az oldott hangulatú bulizás, azonban maga a játék több elemből épül fel. Az egyes játékelemek variálhatók, bővíthetők, sorrendjük változtatható, megtalálható a programban többféle ügyességi játék, de a komplett csomagban rajzolás, zene-felismerés, éneklés, táncverseny, memóriajáték is szerepel. A programot a nap legjobb pillanatainak felelevenítése zárja egy „Stand up comedy” keretein belül. BŐVEBBEN

A Mátra, madártávlatból

HSB 10

Szelek szárnyára kaphatnak azon túrázók, akik a High-Tech Sportok Bázisa új tavaszi kínálatából a Mátrai sólyomtúrát, vagy a Mátra és Eger sastúrát választják. A Pipishegyi repülőtérről induló túrákon szakképzett pilóták által vezetett gépről csodálhatják meg az érdeklődők a fenséges Mátrát és madártávlatból gyönyörködhetnek Gyöngyös és Eger szépségeiben. Ki-ki választás szerint sárkányrepülővel vagy sportrepülővel vághat neki a túrának.

A repülés élménye már egy fő jelentkező esetén is megrendelhető, egy túrán összesen négyen tudnak egyszerre részt venni.  A túrázókat a Bázisról kérésre transzfer viszi a repülőtérre.

A „Szelek szárnyán” fantázianevet viselő program nem csak családoknak, baráti társaságoknak, pároknak ajánlott kiváló szórakozási lehetőség, de munkahelyi kollektívák csapatépítését is színesítheti, remek üzleti ajándék vagy kitűnő meglepetés családi ünnepekre. BŐVEBBEN

Világújdonságunk 2020-ban – Csak a 4 Évszakban!

Erdei wellness hétvége Mátraházán, szarvasokra néző szobákkal-996

Az elmúlt esztendőben a Heves Megye Innovatőre Díjat elnyert High-Tech Sportok Bázisa újabb fejlesztései nem csak a csapatépítő trendeket írják felül, de a családok számára is minőségi együttlétet biztosító hétvégi programot jelentenek.

A legújabb kedvenc az Európában majd 2020-ban bevezetendő, de Mátrafüreden már elérhető E-coaster, az erdei hullámvasút, melynek fejlesztésében a HSB is aktívan részt vett.
A háromkerekű elektromos meghajtású jármű egyszerre biztosítja a síelésnél megszokott szlalom-, és a hegyikerékpárnál átélhető terepélményt. Az E-coaster több mint egy tricikli, mivel kialakításában a gravitációs pontot a kör belsejébe nyomja, a nyeregben ülő füves terepen szinte lebeg, erősebb terepen pedig tapad, ezzel egészen frenetikus vezetői élményt nyújtva az eszköz használója számára. A túrák májustól elérhetők a HSB-nél. BŐVEBBEN

Csapatépítő filmsztárokat várunk 

Mission: Impossible - az eltitkolt lézerlabirintus-0

A High-Tech Sportok Bázisa újabb fejlesztései nem csak a csapatépítő trendeket írják felül, de kifejezetten izgalmas programként szolgálnak baráti társaságoknak, vagy nagyobb családi, rokoni összejövetelek alkalmából. Az egyik legújabb fejlesztés fikciójában Tom Cruise kollégái lehetnek a résztvevők. A Mission Impossible az első Lézer labirintus Magyarországon, amelynek történetében az Utóhatás című film sztoriját dolgozták fel. Az összetett játék ezenfelül szabaduló szobás és akció jeleneteket is tartalmaz. A játékban a kapott utasítások szerint kell megtalálni a három plutóniummagot és a detonátort, amelyet végül közösen kell hatástalanítani. Az elejétől a végéig izgalmas, fordulatos, hollywoodi panelekkel operáló játék 2020 nagy kedvence lehet. Ennek fényében talán érthető, ha a TripAdvisor szerint immár öt éve folyamatosan a HSB a legjobb vidéki turisztikai attrakció. Ennek oka, hogy a  Bázis remekül ötvözi a high-tech extrém, ugyanakkor környezettudatos sportolási lehetőségeket, és a kulturális vagy gasztronómiai élményeket magába foglaló szabadidős programokat. BŐVEBBEN

Mátrafüredi Flúgos Futam

Flúgos váltófutam-0

Őrületes, új játékok, frenetikus friss programok a HSB tavaszi kínálatában!

A tavaszi szezontól szinte elárasztják az újdonságok a Mátrafüredre érkezőket. A legtöbb vidám percet talán az Óriásláb-foci tartogatja, hiszen a játékban több színes őrültséggel is szembesülnek résztvevők, akiknek óriási méretű foci cipőbe bújva kell a túlméretezett lábbelikben egy gigalabdával többféle labdajátékban, így fociban is megmérettetni magukat.

Nem kevésbé vicces a Flúgos futam sem, hiszen a váltóversenyben 5 egyedülálló, lehetetlennek tűnő kihívást kell teljesíteni:  elsőként a bocifejű ménesben kell galoppozni, majd lánctalpakon kell hajtani, hogy aztán az óriáscipőben gigalabdát kergethessünk. Ezzel azonban még nincs vége, mert egy óriás kukac hátán összehangolt mozgással kell araszolni, hogy azt követően befejezésként a Zorb gyomrában hághasson tetőfokára a hangulat.

Azon csapatok, akik az aktív mozgás helyett az aktív agytornát választják a Munzee-ban próbálhatják ki magukat. A kódolt érmegyűjtős játékot kifejezetten a QR-kódokra találták ki, eredetileg pókerzsetonra, vagy érmére nyomtatták volna a kódokat, innen ered a játék neve, ami németül érmét jelent. Az okostelefon megjelenésével a játék platformjaként használatos applikáción fut a pontvadászat, ami így már világméretűvé vált. A telepítés és a kódot megtalálása is pontot ér. Az egyéni vadászat mellett a játékosok klánokban is versenyezhetnek. A játék lényege, hogy a megadott helyszín különböző pontjain elrejtett kódot a versenyző megtalálja és a furfangos talányokat megfejtse. A cél minél több munzee összegyűjtése. BŐVEBBEN

Gravity rollerrel az ország leghosszabb DH pályáján

HSB 11

Magyar fejlesztésű új, extrémsport-eszköz forradalmasítja a hegyi rollerezést, s ezzel igazi világsikert érhet el a mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa. A HSB saját fejlesztése a szezon legnagyobb dobása lehet, igazi ajándék az ünnepelttől az idén tízéves vállalkozás közönségének.

A High-Tech Sportok Bázisa nevéhez fűződik Magyarország leghosszabb downhill-pályájának megépítése. A Kékestetőről induló és Mátrafüredig tartó, 7 km hosszú, 700 m szintkülönbségre tervezett pálya létrejötte egy több éve tartó, folyamatos fejlesztés eredménye. A száraz idő miatt 1 hónappal hamarabb, azaz már április elején elindul a pálya, amelynek több kritikus, legrázósabbnak ítélt, összesen 250 méteres szakaszát is sikerült az idén lefedni.

A pálya fejlődését eszközfejlesztés is kíséri. A már közkedvelt, Svájcból érkezett mountaincartok, cseh hill-dogok és német monsterbikeok mellett magyar Gepidákat és osztrák monsterrollereket is használhat már évek óta a közönség. A tavaszi sláger azonban minden bizonnyal a HSB saját fejlesztésű új rollere a GravityRoller lesz, amelyet a Bázis egy lengyel céggel összefogva most készül a világpiacra bevezetni. Az új eszköz forradalmasítja a hegyi rollerezést, ugyanis olyan rugózási újdonságokat építettek bele, amelyek rendkívül kényelmessé teszik a hegyi száguldozást.  A fejlesztők úgy vélik, a forradalmian új rollernek biztos nagy sikere lesz azon 2000 m alatti sípályákat üzemeltetők körében, akik komoly gondokkal küzdenek az egyre kevesebb hó okozta egyre rövidebb szezonok miatt.  Számukra ez egy igazi lehetőség lesz arra, hogy a fennmaradó 8 hónapban is üzemeltetni tudják felvonóikat és sípályáikat.
Az új GravityRollereket már májustól kipróbálhatják a HSB-re érkező vendégek is. BŐVEBBEN